onsdag 4 april 2012

Vårdförbundet kan råka illa ut

Det är väl helt klart att om Vårdförbundet stöder sjuksköterskestudenternas agerande kan hela förbundet råka illa ut. Att ta till den här sortens löneaktioner under pågående avtalsperiod är mycket sannolikt ett brott mot kollektivavtalet. Det är förvånansvärt att Vårdförbundet har uttalat sitt stöd.
Men de tycker kanske att den anarki och det kaos som verkar finnas inom sjukvården på många håll i landet med felbehandlade patienter, ibland med dödlig utgång, och en massa stafettläkare i stället för fast anställda läkare, ska förstärkas med fackligt omedvetna, nyutexaminerade sjuksköterskor som tror sig vara mera värda lönemässigt än de som redan finns i arbete och kanske har funnits i arbete i många år. Tala om hybris!

6 kommentarer:

vally sa...

De tror sig inte om att vara mer värda. Det är helt självklart att det är en missuppfattning.
De vill peka på att syrrorna över lag är värda en bättre lön.

nya tant lila sa...

Jaha! Så de inbillar sig att om de får 24 000 kronor höjs alla anställda sjuksköterskors löner samtidigt? Detta kan de väl ändå inte tro!

vally sa...

De vill peka på, att det inte finns en syrra, som är värd mindre än 24 000 i månaden.
Precis vad jag själv anser.

LFL sa...

Med sänkta ingångslöner blir det 18.000, om man sänker från nivån 24.000. Eller ska ingångslönerna bara sänkas för vissa, kanske för dem som redan har de lägsta lönerna?

En nyanställningsblockad är faktiskt en olovlig stridsåtgärd. Men vad hindrar då arbetsgivaren att använda blockadbrytare?

LFL sa...

Har vally börjat mäta människovärde i pengar?

Är inte alla anställda i vården värda lika mycket?

Och patienterna? Om de är värda lika mycket som "syrrorna" så ska väl de ha 1.090 kr för varje dag som de ligger på sjukhus?

Skukvården är väl ändå till för patienterna? Och betalas ju ytterst av patienterna, genom skatten på deras arbete.

Måste det då inte finnas ett samband mellan vårdkostnaderna och patienternas betalningsförmåga?

Eller hur har du tänkt?

nya tant lila sa...

Vi är långt från den tid då människor var glada över att ha fått en utbildning så att de kunde hjälpa andra människor som var sjuka!

Nu höjer lärarna också rösterna. Varför ska de ha exempelvis 20 500 kronor i ingångslön efter 4,5 - 5 års universitetsutbildning?
Men det blir inte mycket med löneförhöjningarna när kommunalskatterna och landstingsskatterna höjs!