onsdag 31 augusti 2011

Flexibilitet

Idag är jag kär, men vad är jag i morgon? Idag är jag röd-eller är det grön- eller kanske rent av blå? Mörkblå? ljusblå?
Idag är jag en friskus, men vad är jag i morgon? Idag vegetarian, men nog är det gott med en biff!
Och jag är så lycklig, så lycklig i min totala frihet och ansvarslöshet!
Inte bryr väl jag mig om hur folk runt mig har det?

Nog finns det väl någon som inte kräver
struktur och redighet?

Hur tänker man som en bohemisk egoist? Att hela omgivningen ska följa med i svängarna? 

Det finns saker som nog är lika illa, tror jag, som om någon gifter sig med en man som förvandlar sig till en kvinna! Flexibilitet i all ära, men hur mycket orkar vi hänga med?
Nya moderaterna? Vänsterpartiet som man inte riktigt vet vad det är. Centern som kan ha kärnkraft. Sossarna som blir borgerligare och borgerligare. (Jag utesluter mitt eget parti!)

Jag är för gammal! Jag vill ha struktur, sammanhang, redighet och säkerhet- så långt denna är möjlig! Jag vill veta att om jag somnar hos en sosse så ska han inte vara moderat när morgonen gryr!

5 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Omgivningar kan också uppleva en avsaknad av redighet och stabilitet hos personer i förhållanden där ena parten en dag säger att den aldrig ens vill tala med den andra parten igen - bara för att nästa dag vara tillbaka i relationen.

nya tant lila sa...

Saker är sällan svarta eller vita. Ibland kan man tycka att något är värt ett försök till- ja, kanske flera försök, innan man är färdig med det.

P-A Jonsson sa...

Det förstår jag mycket väl. Men då kanske man inte ska ropa efter "struktur, sammanhang, redighet och säkerhet" hos andra...

nya tant lila sa...

Varför inte det? Det är väl då man själv behöver struktur och sammanhang!

P-A Jonsson sa...

Jag har insett att man knappast kan kräva av andra det man själv inte klarar.