söndag 14 augusti 2011

Hastiga möten med andra världar

Igår drack kriminologer från hela världen det, som sägs, välgörande vattnet från Ronneby brunnskälla, när vi, jag och en annan guide från gruppen Ronnebyguiderna, visade dem den fanastiska anläggningen, för det är ju Brunnsparken, och de gamla husen där. Jag blir mer och mer förtjust i denna del av vår kommun.
Efter kaffe och paj for vi vidare till Heliga kors kyrka och Bergslagen, där de fick gå runt en stund och sedan höra om den märkliga stilblandningen i kyrkan och om de dramatiska händelserna i samband med Ronneby blodbad, som har utspelats där.

Det är snabba turer. Upp på bussen, guidning, (igår var det på engelska) ibland växlar man några ord med gästerna på vägen, när man går från olika platser, men i övrigt får man ju ingen kontakt. Och i går tänkte jag på hur synd detta är, för jag hade gärna hört lite om hur det är att vara polis i New York eller Bangladesh till exempel.

1 kommentar:

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

Oj, vad besviken jag blev! När jag såg rubriken trodde jag att det var möten med nya andevärldar med nya spännande gudar. Kanske vid det här laget välkända dubbla kärleksgudarna i Stockholms stift.