torsdag 11 augusti 2011

Anonyma trakasserier stoppas

Snart verkar tiden vara ute  för anonyma att kunna trakassera människor i media. I samband med massakern i Norge tog flera tidningar bort kommentarsmöjligheten på sina artiklar. Det var ju ytterst rimligt. Lika medvetna är inte allt mediafolk. När präster på sina bloggar tillåter att människor öppet trakasseras av anonyma personer måste man ju undra hur det står till inom kyrkan. Och när detta också gäller folk knutna till landets största meidaimperium blir man ännu mera fundersam.
Fast egentligen vet ju många av oss hur det är. Kyrkan är en mobbningsstation utan dess like. Troligtvis den värsta, tätt följd av skolan.


11 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Nu går väl ändå ditt skuldbeläggande en smula väl långt...?

Jag misstänker att du avser domprost Åke Bonnier i din kritik mot att anonyma inlägg tillåts?
Din kritik är i sådana fall felatigt vinklad. Han har ingen som helst del i ledningen av familjens mediaföretag, utöver en ärvd ägarpost.

Det är också högst anmärkningsvärt att du beskyller kyrkan för de trakasserier som du anser dig utsatt för, bara för att anonyma kommentarer förekommer på en blogg som drivs av en person inom kyrkan? Då borde du väl vara lika kritisk mot media eftersom det är en tidning som ger utrymme till "Dagblogg"?

Jag undrar för övrigt om förolämpningar och felaktiga påståenden blir mer rumsrena bara för at det finns ett namn bakom dem?

P-A Jonsson sa...

Tillägg:
Jag noterar för övrigt att du på din egen blogg släpper fram anonyma kommentarer med förolämpningar och felaktiga påståenden om personer.

nya tant lila sa...

Sista först. Mig veterligt släpper jag inte fram förolämpande kommentarer på andra personer under sign."Anonym".
Kyrklig mobbning är frekvent och välkänd, och inte knutet till mig.

Jo, jag tycker att det är mera rumsrent att vara icke-anonym, även om det man skriver kan vara kritiskt eller upplevas som trakasserande. Då vet man i vart fall varifrån det kommer och behöver inte mistänka oskyldiga för påhoppen.
I mitt fall har jag ständigt en anonym person som kallar sig för "vi" och som tycks ytterst intresserad av relationen mellan L.F. och mig.
Man måste ju fråga sig varför. Så intressant är väl inte denna.

P-A Jonsson sa...

Va?

Eftersom du godkänner alla kommentarer på din blogg så kan jag överhuvudtaget inte förstå att du inte är klar över att en person som skriver under en anonym pseudonym upprepade gånger kommit med anklagelser och insinuationer riktade mot mig?????

nya tant lila sa...

Vad gäller Dagblogg så modereras den av Dag och inte av Östran.

nya tant lila sa...

Syftar du på "Flera redan gjorda uppfinningar"?
Är den signaturen anonym för dig?
Inte för mig, jag trodde att den var tydlig.

P-A Jonsson sa...

nya tant lila,

"Fler redan gjorda uppfinningar" är en anonym identitet - finns inget som kopplar den till någon person eller något namn.
Så du bör nog stoppa anonyma kommentarer på din egen sida innan du klagar på andra...

nya tant lila sa...

Kommentarer som skrivs under signatur, med en för mig känd avsändare, vars trovärdighet jag inte ifrågasätter har jag ingen som helst anledning att stoppa.

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

P-A, det är väl ingen som har trakasserat dig lika mycket som du har trakasserat Ntl - på hennes egen blogg, dessutom! Man får ju ingtrycket att du försöker stoppa en angelägen debatt genom att göra det ytterst obehagligt för den som vågar nagelfara domprostens svassande efter sexprofeterna. Dina påhopp på Ntl är ju dessutom rent oförskämda, eftersom hon har vågat stå upp för homosexuellas rättigheter långt innan det blev "rumsrent" att göra så. Ska hon bara därför tvingas hänga med i alla turer, som torgförs av RFSU och extremister i homorörelsens periferi? Risken är ju att alla homosexuella ånyo kan komma att dras över samma kam för att ett fåtal skämmer ut sig - med domprostens benägna bistånd.

P-A Jonsson sa...

nya tant lila,

Ursäkta mig, men detta är rent utstuderat hyckleri och mobbingmentalitet!

Det är väl för höge farao den som är utsatt för falska påståenden som ska veta vem det är som fegt gömmer sig bakom en signatur och inte vågar framträda under eget namn?
Om du som bloggägare vet det spelar i det här fallet ingen som helt roll. (Möjligen undergräver det din trovärdighet att du har den här dubbla synen på anonyma inlägg.)

P-A Jonsson sa...

Fler gjorda...

Vem du än är som inte vågar skriva under eget namn - jag har INTE trakasserat nya tant lila.
Såvida det inte anses av dig som trakasseri att framför en egen åsikt. Jag har också avhållit mig från den form av nedsättande epitet som nya tant lila har använt sig av både här och annorstädes.

Om nya tant lila stått upp för homosexuella eeller inte har v'l föga med andra sakdiskussioner att göra? Blanda inte ihop äpplen och päron nu.

För övrigt - vad en anonym person har för åsikter om mig är faktiskt extremt irrelevant. Inte mycket att ta på allvar.