onsdag 31 augusti 2011

Vad säger ett CV?

För en tid sedan hade jag en diskussion med en person som menade att CV:n inte behövdes och att sådana inte sade någonting om personen det gällde.

Där håller jag inte alls med. Ett CV säger mycket.Det talar om din uthållighet, din förmåga att reda ut situationer- det vill säga om du har kapsejsat, men kommit igen- det berättar om vilka avtestade kunskaper du har och hur andra har bedömt dig.Ett CV kan också berätta om försiktighet och feghet. Att inte våga  bryta upp, inte våga byta jobb, förrän man kanske är tvungen till det, är inte något som jag skulle uppskatta som arbetsgivare.
Det visar också om du är en noggrann person, det vill säga om du har skaffat papper på de saker du har gjort och om du har haft andras förtroende på förtroendeuppdrag av något slag.

CV:t säger en hel del om dig, så var rädd om det!

2 kommentarer:

Kristina R-O sa...

Visst kan ett CV säga mycket om en person - förutsatt att det som står där är sant förstås. Jag har på förtroendeuppdrag stött på några som varit tillskräddade, och de var inte rolig läsning.

nya tant lila sa...

Förr fick man ju lämna vidimerade kopior på allt när man sökte ett jobb. Så är det ju inte idag. Jag tror att det fuskas mycket mer idag. Och i min generation är det liksom en hederssak att vara ärlig. Tror till exempel inte att det förekom mycket fusk på universiteten förr.(Ja, vi fuskar nog inte när vi läser nu heller!)
Och jag minns att jag hade en kompis som hade haft ett litet lexikon med sig på en studentskrivning i engelska. Jag tyckte att detta var förfärligt och att han var hemskt omoralisk.
Jag uppfattar det som att moralen har ändrats.