lördag 6 augusti 2011

Att ändra sin kropp- en trend i tiden

Visst ser de där kvinnorna med sina stora överläppar konstiga ut, gör de inte? Jag undrade ganska länge varför så många plötsligt hade så underliga munnar innan jag förstod att detta med tjock plutande överläpp var högsta mode, och sådant man plastikopererade sig till. Ja, och så ändrar man brösten, gör dem större eller mindre, suger fett på magen, lägger fyllning i kinderna,  lyfter ögonlocken, förändrar näsan och öronen och... Man kan nästan förändra hela den kropp Gud har givit en- om det nu är Gud som gett den.
Ja, och så kan man ändra kön också, och en del vill visst ändra tillbaka till det första igen sedan. Men detta måste ju vara lite svårt om man har fått snoppen bortopererad, kan man tänka sig.
Nu finns det ett nytt krav. Man ska kunna ändra kön, fast liksom bara till hälften så att man kan ha kvar fortplantningsförmågan från det ursprungliga. Det kan man göra på vissa håll, och nu har en "man" som säger sig ha bytt kön fött tre barn. Är han man eller kvinna? Juridiskt sett är han man. Detta är kanske ingen dum idé, egentligen, att JURIDISKT sett bli man, (Nej, lugn ungar, jag ska inte försöka!) för visst blir män mycket bättre behandlade än kvinnor!
Vi var inte så avancerade när jag var yngre. I stället var vi osannolikt banala. Vi ändrade våra munnar med läppstift och brösten med inläggningar i bh:n. Men så kunde vi inte heller, om vi var kändisar, plocka ut brösten igen, som någon gjort, och sälja dem på auktion.
Vad säger man? Ur led är tiden? Eller?

Inga kommentarer: