lördag 1 mars 2014

Yttrandefrihet är inte rätt att kränka!

Dan Eliasson, generaldirektör på Försäkringskassan, har alltså skrivit på Twitter att han kräks när han hör Jimmie Åkesson.


Får en generaldirektör skriva så?
Jo, det kan han väl göra om han vill göra bort sig själv! Detta har givetvis inte ett dugg med yttrandefrihet att göra. Det är i stället en total brist på hyfsat uppträdande och ett ytterst olämpligt sätt att framträda på som generaldirektör för ett statligt verk. Ska vi ha sådana människor där? Som inte har den minsta lilla polityr?


Hela den senaste tidens påhopp på Jimmie Åkesson efter hans intervju hos terapeuten i TV i söndags har i mina ögon bara varit löjliga. Varje människa måste väl ha rätt till sin egen historia och sina egna upplevelser utan att få en skock människor efter sig som skriker att man ljuger! Det är väl tveklöst att det pågår en mobbning av SD:s partiledare!


Jag tycker att man själv ska se upp så att man inte infiltreras av SD - tänk, för jag gillar inte deras svart-vita och rätt och feltänkande. Men detta finns på många håll! Vi kan inte minst se detta med alla önskvärd tydlighet på kyrkliga bloggar.
Den är rätt och den är fel!
Men ett demokratiskt valt parti ska behandlas som ett demokratiskt valt parti.
Det finns inga rättigheter att spotta deras partiledare i ansiktet - inte ens på Twitter!
Generaldirektören för försäkringskassan är givetvis totalt olämplig på sin post när han kan bära sig åt på det sättet!



4 kommentarer:

LFL sa...

Den som det är mest synd om vinner! Men JÅ är väl intet barn längre?

nya tant lila sa...

Skulle detta vara ett försvar för generaldirektörens oförskämdhet? Får man spotta offentligt på vuxna?

LFL sa...

Generaldirektören hade kanske också en taskig barndom. Gd spottar på JÅ, och JÅ spottar på invandrarna i hemtjänsten (kunde i en intervju inte erkänna att de gör ett bra jobb utan att säga att de utnyttjar systemet och är en belastning för välfärden), och invandrarna i hemtjänsten spottar på. Ja, det vågar jag inte ens tänka på. Men jag tänker så här: Om JÅ hade varit lite äldre, så hade kanske norrlänningar flyttat in i grannhusen, och i så fall hade han varit rädd för deras ungar i stället. Och är det inte SD:s stora grej att spela martyrer i alla lägen?

nya tant lila sa...

Också en taskig barndom? Men JÅ framställde inte sin barndom som taskig!