onsdag 5 mars 2014

Sociala medier främmande för lokalpolitiker

I måndags var det en stor artikel i BLT där jag talade om vad jag tyckte om att KD i Ronneby hade tagit in SD: s uteslutna ledare där direkt i styrelsesammanhang. Jag var ju så pass kritisk att jag lämnade styrelsen och KD. Man måste hålla isär partierna.
Det handlade här inte om en personfråga utan om en principfråga. Personens existens hade jag ingen aning om förrän hon dök upp i KD sammanhang.
Detta betyder inte att inte SD kan ha bra frågor och inte heller annat än att de ska behandlas som andra, demokratiskt valda partier. Men basen i de både partierna måste man vara medveten om! Sedan tror jag inte heller att man ömsar skinn för att man läser ett annat partiprogram. Men jag såg det som meningslöst att föra fram detta i KD- styrelsen i Ronneby.
Willy Persson, gruppledare för KD i Ronneby, fick så klart bemöta min kritik.
Då påstod han i tidningen bland annat att jag hade drivit den politiska diskussionen på "Facebook, Twitter och på bloggar". Jag har faktiskt inte diskuterat KD-politiken särskilt mycket på sociala medier som medlem och förtroendevald. Twitter har jag aldrig skrivit på. Jag har visserligen ett konto, men jag vet inte hur Twitter fungerar och har inte brytt mig om att ta reda på detta.
Vad jag har gjort är att jag har mejlat till gruppledaren och lokalavdelningens ordförande, som jag har haft mejldiskussioner med i den här frågan.
Det vore väl önskvärt att lokalpolitiker hade så pass mycket kännedom om sociala medier att de kunde skilja ut vanliga mejl från dessa! Dessutom var det väl knappast jag som skulle träda bort från de sociala medierna, utan gruppledaren som borde lära sig något om dem och träda in! De sociala medierna har en viktig funktion i dagens politik, som väl alla vet!

Inga kommentarer: