måndag 17 mars 2014

Män utan debattförmåga

För det mesta ids jag inte ens bemöta dem jag anser vara inskränkta idiotier på vissa kyrkliga bloggar. Men ibland kan jag inte hålla tyst. Jag hamnar då så gott som alltid i en sorts situation som närmast kan liknas vid gatlopp, där olika män hoppar på mig för att jag är heretisk och borde läsa och kunna teologi.
Vad blev det av en folkkyrka om alla medlemmar skulle ha kraven på sig att vara teologiskt skolade?
Nu är jag en gammal kvinna, men det finns ju också yngre kvinnor som debatterar där. Och jag kan inte annat än förvånas över dessa totalt charmlösa män i debatterna. De kan ju överhuvudtaget inte handskas med kvinnor som har åsikter, utan de blir direkt vulgära i sitt uppträdande. Kanske är det inte konstigt om tonen blir som den blir när de debatterande är män som bara kan spotta och försöka förnedra och inte alls har förmågan att bemöta kvinnor som värdiga individer i debatten. 
En gång kände jag en man som verkligen tog ut konsekvensen av sina brister i kvinnosynen. När vi pratade om något, och han inte gillade mina åsikter, (även om jag inte var högljudd alls) satte han helt enkelt händerna för öronen och sade "Bla, bla, bla, bla"!
Ett mycket värdigt uppträdande, eller hur? Men sådant säger naturligtvis mer om den som sätter händerna för öronen än det säger om kvinnan som inte blir hörd!
För övrigt får man väl vara glad över att man inte lever på 1600-talet och blir bränd som häxa!



1 kommentar:

LFL sa...

Ska jag tro på att du inte var högljudd alls?