söndag 2 mars 2014

Det liberala Centerpartiet?

Blir vi klokare av terapeutens intervjuer av partiledarna? Ska terapeuten försöka klargöra partiernas utveckling på grund av partiledarnas barndom? Jag förstår nog inte riktigt vitsen med programmet.
Men nog kan man bli förvirrad. Nu lanseras Centern som ett absolut liberalt parti, medan Folkpartiet alltmer har gått in för att bestämma över människors vardag, som till exempel att föräldrarna ska dela föräldraförsäkringen. Är detta liberalt? Nog kan man undra var gränserna mellan Alliansens partier går. Det verkar vara ett rätt så stort hopkok numera. Ett obegripligt hopkok som suddar ut de enskilda partierna.
Jag tycker inte att det är konstigt att både KD och C går bakåt.
Vem vet vad de står för idag?
Det har ju hittills varit ganska stor skillnad på de här intervjuerna hos terapeuten. De manliga partiledarna har framstått som mera nåbara, om man nu undantar Reinfeldt, medan de två kvinnliga partiledarna för mig har framstått som hårdkokta ägg, inpackade i den bild de vill ge av sig själva.
Undrar nu om någon ska komma och påstå att Annie Lööf ljög. Har någon sett hur mycket hon har åkt med hö tillsammans med sin morfar?

2 kommentarer:

LFL sa...

Man hanterar väl inte hö på det sättet nuförtiden. Hennes barndomsberättelse liknar livet på landet under 1950-talet och tidigare. Astrid Lindgrens värld.

nya tant lila sa...

Då borde kanske folk säga att hon ljuger, och så borde hon få komma till Debatt och försvara sig!