fredag 28 mars 2014

O, nej, så menade jag inte!

Den kyrkliga konsensus - strävan som finns är väl patetisk!
Kan den bli tydligare än den är när två kyrkliga företrädare vänder om i media. Owe Johansson, som är emot samkönade äktenskap och tydligen aktivt har arbetat mot dessa går med i demonstrationer mot förföljelse av ett nygift, homosexuellt par. Är han rädd för vad hans inställning kan ha bäddat för?
Hans biskop Per Eckerdal säger nu i media att han hade missuppfattat situationen, och nu skyller de på media!
Detta är enbart löjligt! Vi är väl många som minns hur Kalin- listan spred sig från de trakterna en gång... De ränderna går nog inte ur så lätt!
Men det är bra om SvD:s sätt att uppmärksamma missförhållandena gör att det kan bli någon liten ändring. I vart fall så pass mycket att prästerna slutar upp med öppen diskriminering och syndastämplar.


Vad är det för övrigt som gör att en del blir som galna när det kommer sex på tal? Är det ouppfyllda egna drömmar eller sorgen över en förlorad tid? Eller något man aldrig har fått i sitt eget liv?
Flera av de högröstade är ju faktiskt äldre män...
Och är ett äktenskap inte mycket mer än sex?


För vad kan vara så intressant med andra kärleksliv? Det begriper jag inte alls! Vad stör det dessa gaphalsar om andra människor får de rättigheter de själva har?
Den eventuella synden tar nog Gud hand om! För övrigt skulle det väl vara ytterst småaktigt av Gud om han hade ett så litet syndabegrepp som älskande människors sexliv.
I en värld där människor torterar och dödar varandra!


Tror man på fullt allvar att Gud har dikterat varje ord i Bibeln? Helt fristående från ett antal manliga kyrkofäder och män som Paulus? Makalöst!

1 kommentar:

LFL sa...

En intressant fråga. Vi har ingen fristående Gud!

Så du menar att man inte ska protestera mot förföljelse av personer, vars åsikter man inte helt delar?