lördag 22 mars 2014

När narcissister kommer loss i bloggvärlden

Det händer att man i bloggvärldens kommentarstrådar inte riktigt kan hänga med i innehållet. Plötsligt drar diskussionen åt helt annat håll. Ibland får man själv vara med i den där dragningen för att någon har gått på en rent personligt i en diskussion och ibland anklagat en för de mest befängda saker.


Men så finns det de som tydligen har bloggskrivandet för att själva bli synliggjorda, inte för sina åsikters skull utan för att man vill ses som person. De tolkar allting i relation till sig själva och tror att varje skrivet inlägg handlar om dem och ingen annan. För andra som läser detta blir det naturligtvis tröttsamt. Vem orkar hålla på att diskutera en person som man kanske egentligen ser som totalt ointressant i all oändlighet? Och själva tror de att det hela är pikant och att de är otroligt häftiga och intressanta.


Okänsligheten hos de här personerna är alltså stor. Det ligger i narcissistens natur att inte riktigt kunna uppfatta omvärlden annat än i relation till sig själv.
Kanske borde flera vara noggrannare med att blocka en del kommentatorer- för de andras skull!  För de här människorna är lika tröttsamma som de som ligger i startgroparna för att få sätta tänderna i någon som de ser som lämpligt offer!
Nog finns det andra sätt att bli synlig än att vara oändligt tjatig på bloggarnas kommentarsfält!

Inga kommentarer: