lördag 15 mars 2014

Vilka driver äldrefrågorna politiskt?

Häromdagen var jag på en hälsodag som Spf hade anordnat här i byn. Det var mycket hög kvalité på föreläsarna och mycket välordnat. Men det är inte konstigt för i pensionärsföreningarnas styrelser finns nu de som har varit mest aktiva under sin tid som förvärvsarbetande. De kan!
Samtidigt som denna kompetens visas på olika sätt kan vi i dessa nomineringstider läsa hur förtroendevalda, som valberedningen har lagt som förslag, petas ner på listorna eller plockas bort helt. Några blir så sårade att de lämnar när de börjar dala på listorna. Slutsatsen i tidningarna är ofta att listan har blivit "rejält föryngrad". Vad betyder detta i praktiken? Jo, det betyder att det blir färre och färre som är i maktpositioner för att påverka äldrefrågorna. Då har vi att förlita oss på yngre förmågor, eller yngre med bristande förmågor. Inte konstigt att pensionärernas situation är som den är med sjunkande pensioner och annat elände.
För att  driva någons frågor måste man börja med respekt. Utan respekt för dem man ska arbeta för fungerar det inte.
Ett parti som säger sig driva äldrefrågor, men som på sin hemsida inte drar sig för att beljuga och misskreditera någon äldre, är så klart inte det minsta trovärdigt! Dem ska man inte rösta på! Man måste först och främst vara trovärdig!

Inga kommentarer: