fredag 14 mars 2014

Förökning genom delning och ingiften?

Som socialdemokrat (28 år) föreläste jag ibland om ideologier.
På min tid tog vi avstånd från Vänsterpartiet (kommunisterna). Vi ansåg också att Miljöpartiet var ett starkt borgerligt parti. Det var andra tongångar på den tiden, och jag kan förstå om gamla socialdemokrater känner sig främmande för att samarbete med V.
I mina föreläsningar brukade jag beskriva kommunisterna, som de hette på den tiden, som ett parti som förökade sig genom delning, när utbrytargrupper bildade nya partier.
Har man också börjat göra detta från Sverigedemokraterna? Det verkar så nu när utbrytarpartiet Framstegspartiet tydligen har bildats. Att det har funnits ett stort internt missnöje och interna motsättningar har ju blivit tydligt genom alla de uteslutningar och frivilliga avgångar som har skett där. Och det är väl bra för dem om de kan hitta en ny grupp för sin politik. För den lär väl inte ändras för detta!?
Under tiden kanske man har sin plattform i något annat parti. Det finns ju före detta sverigedemokrater i olika partier. Man gör så att säga ett ingifte för nya meningsfränder!? Eller?
En mycket farlig väg för de partier som blir äktenskapspartners, tror jag. Då gäller det att vara ideologiskt medveten!

Inga kommentarer: