lördag 1 mars 2014

Om de inte varit så sekulära

Folkpartiet i Ronneby presenterar verkligen en bra lista till kommunfullmäktigevalet! Gratulerar dem till denna!
Jag har kvar många sympatier för det partiet.
MEN i de grundläggande frågorna för mig kan jag inte ställa upp, där är de för sekulära. Så... Jag var medlem i åtta år!
De är lite tydligare än KD i dagsläget. Där tycks ju den ideologiska omedvetenheten flöda i Ronneby.

3 kommentarer:

LFL sa...

Det bästa med Fp är deras energipolitik! En koalitionsregering mellan S, Fp och Kd skulle vara mycket bra för den blekingska arbetsmarknaden, fler industrijobb, lägre bokostnader och ett stopp för vindkraftpark i Hanöbukten. Satsa på turismen, som också kan ge en del nya jobb, i stället för att förstöra utsikten och naturmiljön!

nya tant lila sa...


Jo, den konstellationen försökte man med i Ronneby. Det blev ingen höjdare. Så FP och KD gick över till det borgerliga blocket följande mandatperiod. Sedan handlar det ju mycket om personer. Driftiga personer gynnar varje parti.

LFL sa...

Det handlar nog rätt så mycket om personer. I både Sundbyberg och Örebro samarbetar S och Kd med mycket bra resultat. Kd ansvarade för skolan i den borgerliga alliansen i Örebro, och har samma ansvarsområde i alliansen med S, som för sin del har fått igenom flera förbättringar inom andra områden. Det har alltså varit ett givande och tagande, som båda parter har tjänat på.