tisdag 16 maj 2017

När destruktiviteten blir till död

En ung flicka har hittats mördad, och tre unga män sitter anhållna.
Bland dessa män finns en man, som hon, enligt uppgift, har levt i ett destruktivt förhållande med. Detta skulle ha varit slut, men tydligen hade hon,  trots detta, varit tillsammans med de här unga männen när hon blev mördad. I förhållandet hade det,också enligt uppgift, förekommit såväl fysisk som psykisk misshandel, och mannen ifråga hade också blivit polisanmäld.

Nu är vi där igen, i den välkända historien med kvinnan som träffar eller inleder en ny relation med sin plågoande. Nog verkar det vara så. Hon hade vistats i hans hus på kvällen och ringt en väninna därifrån och verkat glad.
Varför? Vad händer? Är det så att i sådana här förhållanden hjärntvättats någon- kvinna eller man- till att tro att det är deras fel? Om de ändrar sig blir allt bra. Eller blir de helt enkelt bedövade på något sätt, handlingsförlamade, oförmögna att ta vara på sig själva?
Man vet aldrig när en verbal misshandel går över i en fysisk. Och man vet aldrig när en fysisk misshandel blir farlig, ja, till och med livsfarlig. 
Det gäller att fly medan vettet finns i behåll.

Inga kommentarer: