onsdag 10 maj 2017

Jag har gått kurs på Poppius!

Min formella meritlista är omfattande. Den innehåller bland annat universitetsstudier från 1963 och framåt, några års uppehåll och sedan på dem igen 1999, då jag började med att läsa tyska och musikvetenskapliga fält, som kursen hette. Jag har två akademiska examina plus lärarhögskolan  och diverse andra kurser.

Men förutom detta har jag en utbildning som ligger mig speciellt nära om hjärtat. Jag har nämligen gått på Poppius journalistskola.
Detta gjorde jag våren 1992 när jag bodde i Stockholm. Det var en terminskurs med viss undervisningstid där och mycket hemarbete. Kursen jag gick var egentligen en fortsättningskurs på grundkursen, men jag hade jobbat som frilansjournalist och kvalificerade mig därigenom för denna, den så kallade fackkursen. Jag tror att det är den kurs som idag kallas "Research". Den var mycket lärorik, även för annat än journalistik. Man lärde sig hur man gräver fram saker.
På den tiden kostade den 5000 kronor, som då var ganska mycket pengar. Idag kostar den 16 375 kronor. Jag får nämligen fortfarande information om kurserna på Poppius och jag har varit på en endagarskurs när jag nyligen hade pensionerats.

Vad jag uppfattar så är det faktiskt "fint" att ha gått på Poppius journalistskola. Där har många kända journalister och författare fått sin utbildning. Och så jag och andra okända.

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag gick också fackpresskursen på Poppius! Ja, den skolan har visst renommé så det betraktades som en okej merit när jag sökte journalistjobb i mina yngre dagar.

nya tant lila sa...

När gick du där?
Jag var ju ganska gammal när jag gick kursen och hade alltså frilansat tidigare i tre år parallellt med annat jobb. Kursen läste jag också samtidigt som jag jobbade på AMU.Den var bra, tycker jag. Framförallt tyckte jag alltså att jag lärde mig research. Jo, skolan har gott rykte.