måndag 1 juni 2015

Varför blandar de in könsbyten?

Det har nu varit en Pridefestival och karneval i Karlskrona i Blekinge. Jo, i landsorten vaknar man sent. 
Jag är mycket tveksam till den sortens jippon, som väl snarare gör folk konfunderade. För bilden av det hela blir ju någon sorts lössläppthet, mycket långt ifrån vardagen hos ett vanligt samkönat par. Det blir en fläkt av glamour. Och jag tror att de flesta vill smälta in i stället för att visas fram som avvikande.

Vad jag vänder mig direkt emot är att blanda i queer och könsbyten och att ta könsbyten som exempel på hur någon " har kommit ut" för att denna någon anser sig vara född i fel kropp!
Ska man inte vara tacksam över den kropp Gud har gett en?

Det verkar finnas en stor omedvetenhet om den kulturella påverkan på vad som betraktas som manligt och kvinnligt. Om nu de män som vill spöka ut sig i kvinnokläder, och tycker att de mår bättre av detta, hade levt på 1700-talet och fått klä sig i krås och sirliga kläder och ha peruker, hade de då också varit i "fel kropp"?

Sanningen är ju att man inte kan byta kön på riktigt. En man kan inte bli en riktig kvinna och en kvinna kan inte bli en riktig man. Så är ju faktiskt verkligheten. Och vill man - trots att man tror sig ha blivit en man- föda barn, då vet jag inte var man befinner sig...

Inga kommentarer: