onsdag 3 juni 2015

Att fylla på eller dräneras...

Att sätta sig vid datorn efter frukost innebär att jag inte vet hur jag ska må efter en stund.
Först fick jag energipåfyllning från en medlem och någon annan från den förening, där jag nyligen blivit ordförande. Jag var lite rädd för att medlemsantalet skulle minska, då jag efterträdde en mycket välkänd och omtyckt ordförande, men så har det inte alls blivit. Jag är mycket nöjd!
Så var det en trevlig guideplanering till augusti.
Facebook-titten är oftast energigivande, för jag har bara trevligt folk där. Vad facebook blir till beror naturligtvis på vilka vänner du har där.
Ja, så ringde jag och kollade om mina alster till årets Gåspennan, Tingsryds skrivarklubbs årliga tidskrift, hade kommit in. Då fick jag mycket beröm för det jag hade skrivit. Ny energikick, således!


Men så var jag inne och tittade på den där ölandsprästens blogg, och då blir man ju genast bedrövad. För det enda man kan vara säker på är att den är full av påhopp. Är det inte på en själv, så är det på andra. Som jag har skrivit tidigare verkar den vara ett tillhåll för människor med stort behov av att spy upp sina frustrationer. Usch ja, jag ska nog hålla mig helt ifrån den! 

Och vad har sådant beteende med kristendom att göra? Är det inte totala missuppfattningar av en del att hävda att de är (rätt) kristna när de mestadels bara får människor att må dåligt?
Inte är de då några ljusets spridare!

Inga kommentarer: