tisdag 28 januari 2014

Rena DDR-stuket

Jag har dessutom aldrig hotat med att förtala dig. Jag har uppmanat EN av dina partikamrater att läsa din blogg. Du måste
ju själv vara medveten om att det som du skriver på bloggen är pinsamt för partiet, om du uppfattar detta som ett hot.


Detta står att läsa i ett mejl som jag fick från LF den 28 september kl.14.03. Jag hade då reagerat på att han hade försett distriktsordföranden i KD, i det distrikt där jag bor, med kopior på saker jag skrivit på bloggarna.
Jag visste ingenting utan fick först veta detta efter en månads tid, då det hade gått iväg fem eller sex mail till henne från LF. Detta tyckte jag var ytterst märkligt.


Nu har han påstått att det som gick iväg enbart var kommentarer på s-bloggar som LF ansåg kränkande mot sig. Han har tydligen glömt ovanstående!


Jag har nu faktiskt ägnat flera timmar åt att leta rätt på dessa och vad jag ser är att jag hade kommenterat hans uppfattningar genom att ställa dem i ljuset av det han meddelade mig, som till exempel att han ibland hade funderingar på att gå tillbaka till KD, under förutsättningar att han flyttade till XX. Detta har han gjort nu, så då borde ju dessa förutsättningar vara uppfyllda.(?)


I mitt letande hittade jag alltså också idag ovanstående ord. Min blogg är ingen hemlighet, och ibland har jag hänvisat till den på facebook.
Men, genom ovanstående uppmaning att kontrollera vad jag skriver på min blogg,  får jag tveklöst associationer till DDR:s underrättelseverksamhet av dem som inte uppfyllde kraven på renlärighet!
Också vår gruppledare hade blivit uppmanad att "hålla ett öga" på mig och det jag skrev!


Det kusliga är att LF har varit medlem i KD i bortåt tio år.
Han måste alltså ha tyckt att detta förhållningssätt var helt i linje med hur det fungerar i partiet. (?) Hur kan man annars gå tillväga på det sättet? Det skulle inte kunna förekomma i S och inte heller i FP.


Skrämmande! Rena rama DDR-stuket alltså, enligt min uppfattning!
Nu förstår jag också lite bättre den Försäkran om lojalitet som förtroendevalda av partistyrelsen uppmanas att skriva under, och som både jag och andra partikamrater reagerade negativt på.
I distriktet skulle den inte användas, men det finns lokalavdelningar där man har skrivit under denna försäkran.
Givetvis är sådant här obegripligt för en person som kom till KD från det liberala Folkpartiet. Både obegripligt och osmakligt!


Inte konstigt att de som har sin tilltro till partiet minskar i detta land, där den individuella friheten och yttranderätten hyllas!
 Jag har lämnat partiet!




Inga kommentarer: