måndag 20 januari 2014

Politiker på utbildning- är det meningsfullt?

När jag begärde mitt utträde ur KD var jag ganska irriterad över hur jag upplever att lokalavdelningen fungerar. Det talade jag om.
 Jag fick då veta alla kurser och konferenser som politikerna hade varit på och hur mycket de hade gjort. Det handlar om prioriteringar som bekant! En del människor prioriterar medlemsaktiviteter och andra sina personliga uppdrag.
Nu anser inte jag att man ska behålla eller ta på sig uppdrag som man faktiskt inte har tid med, men det är en annan fråga.
Det intressanta var att bland de utbildningar som hade erbjudits (själv hade jag inte fått sådana erbjudanden, fastän jag tydligen borde ha varit där) var kurser i mobbning och om våld i nära relationer.
Mycket intressant! Jag har nämligen aldrig upplevt att någon politiker riktigt har fattat vad mobbning av skolelever/anställda eller våld i nära relationer har inneburit! Tvärtom har de hållit mobbare och de som utövar våldet om ryggen.
Som lärare gick jag så långt som till skolnämnden. Vad hjälpte det? Är man benägen att skjuta budbärare blir det ingen ändring på förhållandena, då blir det bara till att sopa skiten under mattan.
Och mycket riktigt, vi har sett flera anmälningar om mobbning från föräldrar på  skolor i Ronneby efter mina påpekanden.

Inga kommentarer: