måndag 6 januari 2014

Att ockupera ett kommentarsfält

En del blogginnehavare är väldigt generösa och tillåter allehanda diskussioner och åsikter på sina blogginlägg. Det finns till och med de som inte har sina bloggar modererade, något jag själv inte skulle våga om jag inte hade ständig tillsyn. En blogginnehavare är ju faktiskt ansvarig för det som skrivs.

Ibland dyker det upp människor på bloggarna som i någon sorts mission att ändra på blogginnehavarens åsikter, och eventuellt också på deras tro, fyller kommentarsfältet med kommentar efter kommentar, alltså troligen för att väcka den som gjort inlägget plus dem som instämmer. För några år sedan hade jag också ihärdiga kritiker som till slut blev så tröttsamma att jag spärrade vissa kommentarer, och då tröttnade de.

Några bloggar kommenterar jag själv mer och mer sällan på, för risken är överhängande att man får klorna i sig från någon även om man inte spammar kommentarsfältet.

Biskop Bonnier har inte sin blogg modererad och har den senaste tiden utsatts för hundratals kommentarer från en person som har lovordat sin egen tro, som tydligen inte har så mycket med kristendomen att göra. Nu har han talat om att denna inte längre är välkommen att kommentera med sådana inlägg.
Det är ganska vanligt att biskop Bonnier skriver att människor kan låta bli att läsa hans blogg och att de inte behöver kommentera. Det har jag själv råkat ut för.
Vore det då inte  bättre att ha bloggen modererad än att utsätta människor från sådana påpekanden?
Men det är väl ett led i den vackra kristendomen som det talas om där. Vad nu den har med verkligheten att göra!?

Inga kommentarer: