söndag 19 januari 2014

När feminismen flippar ur

Vi var väl många som såg med ett löje på Belinda Olssons program om feminism. Något mera urvattnat och utflippat får man väl leta efter. Men tydligen ska hon ha två program till, så man ska väl inte döma så hårt än.
Men om man gör feminismen till en fråga om han, hon eller hen och till att man inte får framstå som tjej eller kille då har man nog inte fattat vad den, sedan generationer tillbaka, djupt förankrade uppfattningen om kvinnors mindervärde innebär. Då kan man inte ha mött den totala respektlöshet som en del män visar kvinnor.
Då vet man överhuvudtaget inte vad kampen gäller. Lönefrågan är bara ett resultat och en liten del av denna nedvärderande syn. Den handlar om mycket, mycket mer.
Kvinnligheten bör stärkas och inte suddas ut. Vi ska ha rätten att vara kvinnor, att älska det som förknippas med kvinnlighet och till och med att få gilla rosa! Kampen ska inte gå ut på att sudda ut könsgränser!  Kampen måste gå ut på att ha samma värde även som kvinna!
Vare sig du lever i ett heterosexuellt förhållande eller i ett lesbiskt förhållande ska du  givetvis ha rätten att vara den du är, att vara kvinna. Varför ska det slätas ut?
Och slutligen så är det inte fult att vara vacker! Naturlig skönhet- inte sådan som kommer genom operationer- är en gudagåva! Den ska man vara tacksam över, det är inget som ska döljas.



Inga kommentarer: