torsdag 1 augusti 2013

Tänk om han var mördaren!

Nu höjs starka röster från dem som har varit delaktiga i domarna mot Tomas Quick och de säger att det fanns bevis som inte handlade om hans erkännande utan om saker som ingen annan än den som varit involverad kunde ha känt till.

Tänk om Sture Bergvall/Tomas Quick ändå var mördaren? Nu börjar visst den här rättshistorien bli riktigt rolig!? Eller?

1 kommentar:

LFL sa...

Enligt Råstams bok, hade en polis uppmanat Råstam att fundera på det faktum att Quick inte hade lämna en enda sann uppgift som polisen inte redan kände till.

Det finns mängder med bandinspelningar från förhören med Quick som avslöjar att förhörsledaren hade ställt frågor på ett sådant sätt, som gav Quick en hint om vad som var rätt svar. När han ändå svarade fel, ställdes frågan om och om igen, tills han svarade rätt.

Dessutom bedrev läkare på Säter egna brottsutredningar parallellt med polisens utredningar, bl.a. hade de vallat Quick på förmodade brottsplatser innan polisen gjorde det.

Justitiekanslern, som är en av de starka rösterna, har läst domarna och funnit dem "välformulerade". Det digra skriftliga materialet i övrigt har gåtts igenom av en nybörjare på justitiekanslersämbetet.

Detta är förvisso en rättsskandal. Men det är i ännu högre grad än vårdskandal, då läkare och psykologer tillåts hålla full lekstuga på patienters bekostnad. Deras ambition har ju helt klart varit att ersätta gamla tiders präster, som kunde avslöja brottslingar genom kontakter med någon "allsmäktig makt", som kunde se in i varje människas hjärnas minsta skrymsle.

Svenska jurister är devota beundrare av läkarauktoriteterna. Fallet Thomas Quick är nog inte så unikt som många vill tro. Det unika är det stora antalet synnerligen grova brott, som han har dömts för. Inte att läkare och vårdpersonal försöker sätta dit patienter för brott, som de inte har begått.