torsdag 8 juni 2017

De går rakt fram och slänger ut dem som inte passar dem

Sverigedemokraterna når enligt senaste mätningen över 20% i väljarstöd, medan det svajar för de andra partierna. 
Varför har de en sådan framgång?
Är det inte så att de går rakt fram, kör sina säkra frågor och kastar ut folk som misshagar partiledningen. 
Inom Liberalerna vimsar man, som vanligt, hit och dit i personfrågor. Mönstret känner jag igen från mina nio år i det partiet. Det var ofta personer som ställdes mot varandra på ett för en gammal socialdemokrat, som jag var, både konstigt och olustigt sätt. Inom S visste man som regel hur valen skulle sluta i förväg. Folk var eniga och lojala, fast det har ju förändrats en hel del där med åren. Vi minns ju Juholthistorien!
Ett annat parti som det går framåt för är ju V. Även de ger intrycket att de går raka vägen i sina viljor. Det är väl det vi väljare vill ha. Klara besked och raka linjer, inte en fråga hit och en fråga dit som plötsligt ploppar upp och blir till det man satsar på. Detta blir bara tröttsamt och förvirrande.
Sedan tror jag också att ju mer de andra partierna vill frysa ut och negligera SD, desto fler väljare kommer de förmodligen att få, för många ser fördelar i deras politik och vill att de ska ha inflytande. M gjorde ju SD rumsrena genom att säga att man kunde samtala med dem. Därefter har säkert många helt enkelt gått över till SD.
Vad som sedan skulle bli om de får reell makt återstå att se. Då skulle vi nog inte ha kvar en vänsterkultur eller media som är så vänstervridna att det är skandalöst. Men vad kom i stället...?

Inga kommentarer: