onsdag 3 februari 2016

Måste anstränga mig för att se hur folk är klädda

Egentligen är jag intresserad av mode. Men efter min uppväxt, då min far köpte kläder till mig i Malmös dyraste affärer, är mitt behov av att ha dyra kläder tillgodosett. Jag försöker hellre något sånär följa det som är modernt, men till en liten kostnad.
Att ha pensionärer som modeller för mode är ju annars inte så framgångsrikt, även om det finns de som är modemedvetna.

Igår var jag på Kick Off, alltså. Där var det många yngre och medelålders personer. Det var ju också människor som jobbar i besöksnäringen, och de brukar veta hur man ska klä sig. Men även om jag är intresserad har jag svårt för att spontant notera kläder på folk. Jag kan komma hem från en tillställning av något slag och inte ha en aning om hur folk var klädda. Så jag får medvetet anstränga mig! Det försökte jag igår.

Jag blev lite förvånad över att unga kvinnor har jättesmala långbyxor, eftersom jag har uppfattat det som att man nu har gått över till en 70-tals modell med utsvängda byxben. Undrade om de var likadant klädda i Stockholm och Malmö. Mycket av klädseln var i svart. Det är inget nytt för mig, för jag har alltid haft en garderob som till största delen består av svarta kläder. De är vilsamma!
Själv hade jag svart T-shirt, svarta långbyxor och en beige kofta med guldtrådar. Men jag har ingen modern, stor väska. En sådan beställde jag - en billig, inte en sådan som kostar tusenlappar- när jag kom hem. Många har långt hår, och många har hästsvans. Jag har också långt hår numera.
Jag tycker att det är snyggt med kjol, men det kräver nästan höga stövlar vid den här årstiden, och sådana har jag inte just nu.

Ska väl till huvudstaden i en inte alltför avlägsen framtid. Då ska jag kolla vidare.

Inga kommentarer: