lördag 6 februari 2016

Jag läser inte dina åsikter!

Vi är definitivt inne på farliga linjer i det här landet med tanke på det åsiktsförtryck som breder ut sig alltmer.
Det har länge varit så att vissa åsikter inte får komma fram i media. Många människor tror inte detta, men den trenden går långt tillbaka i tiden. På 1980-talet hade vissa extrema kommunistpartier svårt att komma till tals, nu får ju inte SD sätta upp sin reklam på vissa håll eller ha sin reklam i vissa tidningar.
Detta ÄR ett sätt att styra politiken, men det tycks misslyckas.
Men mer och mer breder sig trenden att tysta människor också ut sig i andra sammanhang.
Jag har det senaste året på två håll i föreningar blivit hotad att bli blockad för att jag har skrivit något som inte passar mottagaren. I det ena fallet var det ett protokoll som var förfalskat eller oriktigt, om man ska vara snäll. När jag påpekade detta gick sekreteraren i taket! (Och jag hade helt rätt, och var inte ensam om kritiken) I det andra fallet hade ordföranden inte tyckt att styrelsen var något att räkna med och hade efter ett enda möte struntat i att ha möten med denna.
Alltså har jag haft fullständigt befogad kritik! Men den har inte fallit god jord! Det finns alltså klara tendenser att tysta människor!
Ja, vi ska ju sedan inte tala om vad som hände i skolan när man påpekade stora brister som mobbning av invandrarelever...

Vi ska tiga!  Och ju fler av oss som blir stoppade i vår kritik, desto större risk finns det att missförhållanden får fortsätta.

Inga kommentarer: