tisdag 20 oktober 2015

Vad händer med biståndsländerna nu?

Jag förstår inte varför ingen högljutt reagerar på att biståndspengar, som skulle gå till de mest utsatta och fattiga, nu slösas på personer som ibland inte ens har asylskäl i Sverige. Hur är det möjligt att man får göra denna omfördelning?
Har man inget som helst moraliskt ansvar kvar i vårt land?Är det någon sorts omvänd Robin Hood verksamhet att ta från de fattiga och ge till de rika. (Det lär ju till stor del vara sådana som kommer hit nu.)

Här har vi gränserna öppna utan kontroll av om de som väller in är berättigade till att söka asyl eller ej. Det finns 6000 personer som har fått avslag på sin ansökan kvar på asylboenden, och tydligen får man fortsatt ekonomiskt understöd fastän man har fått besked att man ska lämna landet. Otroligt!

Dessutom kan man alltså ibland inte återföra dem som fått avslag till deras hemländer, för dessa nekar att ta emot dem.
Har myndigheterna i vårt land totalt tappat vettet och kontrollen?

2 kommentarer:

kyrksyster sa...

Just nu möter vi i vår församling ett antal nigerianska kvinnor. Ofta har de tagit med sig yngsta barnet och lämnat man och äldre barn kvar i Nigeria. De får avslag på asylansökan. Men kan inte avvisas. För att det är för farligt eller för att de inte tas emot. De lever i ett limbo och får halva flyktingpengen. Som är även i sin hela slant långt under vad försörjningsstöd ger. De bor ofta inneboende hos en man. I ett rum som de säger sig betala hyra för. Men några inkomster att tala om har de ju inte. Så vi undrar ju vad de egentligen betalar med.
De lever inte detta liv för att det är kul. Deras liv är kaos. De är förtvivlade.

nya tant lila sa...

Och vad förväntade de sig här?
Och vad ska Sverige göra med alla dem som inte har asylskäl och som man inte kan föra tillbaka till hemlandet.
Makalöst! De skulle ha stoppats vid gränsen!