tisdag 13 oktober 2015

Sverige- en avstjälpningsplats

Vårt land har blivit en avstjälpningsplats för flyktingar och lycksökare. De senare, utan asylskäl, nekar ofta att lämna landet, och det lär alltså finnas 6000 på asylboenden som har fått avslag.
Varför transporteras de inte ur landet omedelbart?

Samtidigt håller både äldrevård, sjukvård och undervisningen i skolorna på att kollapsa. Ansvaret för landets ursprungliga befolkning tycks vara noll, och vi som har jobbat och betalat skatt i många år blir mer och mer marginaliserade och osynliga.
Är detta en välfärdsstat?

Jag har just varit i delar av landet där man inte längre tror att man befinner sig i Sverige, och där caféerna dräller av unga, starka, arbetsföra män utan sysselsättning som har kommit till en plats där de blir försörjda utan att anstränga sig! 
Behöver man vara fascist eller nazist för att inse den totalt ohållbara situationen?
Börjar vi inte leva under främmande ockupation?

2 kommentarer:

LFL sa...

Invånarna i Rinkeby säger själva att stadsdelen är en "förvaringsplats" för människor som inte passar in i det svenska samhället. Nu drar utredare slutsatsen att integrationen måste bli bättre. I ander länder är det möjligt att bo i ghetton, och ändå jobba i majoritetssamhället. Frågan är om inte integrationen skapar fler problem än den löser. Integrationen är det sekularisterade Sveriges heliga ko. Med integrationen som medel, tror politikerna att de kan skapa ett helt nytt samhälle, där allting är precis som förut.

nya tant lila sa...

Det här inlägget handlar inte om Rinkeby. Jag har aldrig varit där.Problemet där var ju att människor inte är i arbete.
Förorterna är inte enhetliga, det finns många olika kulturer där.
Man måste integrera om man vill att samhället med dess lagstiftning ska fungera.Vi kan ju inte ha ett samhälle bestående av olika former av egenmäktigt antagna lagar.