söndag 4 oktober 2015

En riktigt fiiin historia!?

Jag har just läst en av de där fiiina historierna på facebook. En person satt på tåget och fick rycka in som sjukvårdsutbildad och hjälpa en halvt apatisk flyktingpojke. Denne person fick naturligtvis massor av likes och betecknades som så fiiiin!
Samtidigt tyckte hen att vi mycket väl kan ge 200 kronor i månaden, ja till och med 400 kronor för att hjälpa.

Man storknar! Okänsligheten mot dem som har det sämst i vårt samhälle, det vill säga de som bor här, har betalat skatt i alla år och kanske slitit häcken av sig för att få en urusel pension, är hårresande! Vi har också idag fått höra att 20 kronor som pensionen ska minska med för dem med lägst pension är mycket pengar.
När ska folk vakna!?

Den dagen någon talar om att de har hjälpt en gammal pensionär och att de inser att 200 kronor är mycket pengar för dem som har lite, den dagen ska jag ge mina likes!

Men den där påklistrade, fåniga välgörenheten och välviljan som florerar just nu, och som enbart verkar vara PK, ger jag inte ett dugg för!
Sedan får vi hoppas att gossen inte kom från Marocko, för då lär han snart bli utvisad...

Och självklart kan man sträcka ut välvilliga händer och ta emot flyktingbarn när man får bortåt 18 000 kronor i månaden för dem. Två stycken, det är en bra månadsinkomst!


Inga kommentarer: