söndag 4 oktober 2015

Det är något parodiskt i det hela!

Börjar det inte bli lite löjligt med hela denna flyktinghysteri nu? Samtidigt vet man ju som vanlig medborgare inte vad man ska tänka. Överbuden haglar. Gratis körkort, före i bostadskön och nu senast 500 000 kronor utan att betala skatt. Jag bara undrar hur detta skulle fungera. Då skulle det väl inte betalas några sociala avgifter heller. Hur blev det då med sjukförsäkringen och med pensionspoäng? Jag tror inte riktigt att man är klar över vad man föreslår.
60000 kronor per månad, lite mindre eller lite mer kostar ett boende för ensamkommande flyktingbarn. En del är nästan myndiga. Det finns många som blir rika på den här flyktingströmmen, inte bara smugglarna!

De flesta av de ensamkommande lär vara marockanska pojkar, som sedan inte får asyl. Sedan lever de i kriminella kretsar efter avslaget, sägs det, för tillbaka till Marocko reser de inte.

En del är så missnöjda med vad vårt land erbjuder att de nekar att stiga ur bussen vid asylboendet. De vill till de stora städerna och inte till skogsbygd i mellan eller norra Sverige. I Finland var de inte nöjda med maten utan gick i protestmarsch, trots att detta var samma mat som skolbarn och äldre fick!

Naturligtvis finns det fall, där skyddsbehovet är stort. Men säkert är det också många som bara vill ha ett bättre liv.
En sak lärde mig över tjugo år som lärare i Sfi och på högstadiet för invandrarungdomar.
Vi svenskar är otroligt godtrogna och lättlurade!

Dessutom är vi naturligtvis hela världens moraliska väktare! Ja, detta gäller i vart fall stats- och utrikesministern som far runt i världen och försöker uppfostra andra länders representanter!




Inga kommentarer: