måndag 12 oktober 2015

DÖ - en absurd parentes i svensk politik

Kristdemokraterna har visat musklerna och Decemberöverenskommelsen är död. Tack och lov! Kan man tänka sig något mera absurt än att en opposition ska försäkra att de ska rösta på regeringens budget åtta år framåt i tiden? Och att anledningen är att man ska utesluta 780 000 väljares inflytande över politiken, för det var ju så många som röstade på SD vid senaste valet. Är detta demokrati? Det är ju helt sjuk!
Man skulle kunna tro att politik numera handlar om partiledarna och inte om väljarna, så långt har vi kommit bort ifrån ett demokratiskt system i det här landet. Riksdagen präglas av en mobbningskultur, och den vulgäre Stefan Löfven är den värste 
mobbare jag har sett i politiken. De var alla överens om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna, sade han. Och vad säger då Sverigedemokraternas väljare om detta. Hur kan det överhuvudtaget vara möjligt att agera så i politiken?

Trots att jag själv hör till det lilla KD, kan jag tycka att det är konstigt när småpartier med få väljare får stort inflytande i politiken genom att gå i koalition med andra. Det speglar ju inte det faktiska röstläget i landet.
Och visst är det löjligt när MP och V bröstar upp sig inför partier som är mycket större än de själva.

Ebba Busch Thor var lysande igår i partiledardebatten! Det verkar de flesta tycka. Hon är rak, tydlig och viker sig inte inför Löfvens härskartekniker.
Det skulle vara skönt att bli kvitt den karlen i politiken!


Inga kommentarer: