torsdag 14 juli 2011

Var kissar turisterna?

En guidekollega ringde före senaste guidningen och meddelade att det blev två bussar med ca 50 personer i varje.
Då tar toalettbesöken tid, trodde han, för han var övertygad om att dessa skulle ske på torget i Karlskrona innan vi startade guidningarna. De tog tid, närmare bestämt en halv timme av guidetiden.

Ja, just det, tänkte jag, hur turistanpassade är vi i Sverige egentligen? Vi är väl många som har undrat var vi kan hitta en öppen toalett när vi har kört bil på kvällen efter klockan 22 ja, kanske till och med redan efter klockan 20. Men att vara en person i behov är en liten sak i jämförelse med två bussar fyllda av passagerare.

Jag försöker tänka efter. Finns det något ställe på vägen mellan Malmö och Karlskrona mer än möjligtvis Galtsjön? Och där finns också bara  ett fåtal toaletter, och frågan är om de är till för allmänheten eller enbart för restaurangens gäster.

Nog håller jag med de tyska gäster som säger att vi inte har service i det här landet. Det allra mest elementära är väl i alla fall att se till att det finns offentliga toaletter längs våra vägar. I alla fall om vi vill ha turisterna hit mer än en gång!

Inga kommentarer: