lördag 23 juli 2011

Låt dem dingla i helvetet!

Ibland bara häpnar jag! Som när jag läser på en kommentar till en prästblogg idag att någon tycker att gärningsmannen/männen i Oslo ska få nåd inför Gud, liksom de anhöriga till den/dem som har begått brotten. Är  folk inte kloka?

Nej, en sådan Gud har inte jag. Min Gud är rättvis och sträng. Han ser säkert till att dessa människor får sitt straff, och inte bara efter döden utan här och nu. Det känns förtröstansfullt att tro på en rättvis Gud!

10 kommentarer:

Hans Odeberg sa...

Min gud kommer även till publikaner och skökor. Och tur är väl det för mig.

nya tant lila sa...

Min Gud kommer också! Med straffet först!

P-A Jonsson sa...

Nya tant lila,

Sådana här uttryck av hat som du utrycker skrämmer mig djupt...

När vi låter hatet ta över så har vi låtit hatet vinna. Och ur hatet kan bara födas intolerans, rädsla - och mer hat.

Vi ska inte gilla eller acceptera den här personen eller det han gjort. Men vi kan ändå be att Gud ska visa honom en annan väg.

Anonym sa...

Instämmer 110 % med nya tant lila.

Min Gud ser allt som vi människor gör. Allt ifrån små synder som vi alla gör dagligen till stora synder som inte alla är kapabel till som att bomba i oslo och skjuta ihjäl barn på utöya.
Vi kommer alla att på olika sätt få stå till svars för det vi har gjort i jordelivet. Och Gud värnar om barn så dom som har gjort barn illa som herr Breivik kommer att få ett helvete i livet efter detta !

Håller så helt och fullt med dig om att man häpnar när det kommer en del personer dragandes med att man ska be för gärningsmannen. Att säga så är ett hån och ett slag i ansiktet på alla mammor och pappor som förlorat ett barn och alla syskon som förlorat ett syskon.

En del som skriver både här och på andra bloggar beter sig som om dom har utsett sig själva till Anders Behring Breiviks personliga själasörjare !

Det finns inget mellanläge. Antingen så stödjer man familjerna eller så stödjer man gärningsmannen !

/ Rickard

nya tant lila sa...

Tack för de orden, Rickard!

P-A Jonsson sa...

Att be för någon innebär inte att man ger personen förlåtelse eller att man på något sätt förringar vidrigheten i det han gjort. Det minskar heller inte den djupa medkänslan med offren och deras närmaste.

Men Gud skapade gärningsmannen. När vi ber för Guds skapelse ber vi för HELA Guds skapelse. Eventuell nåd blir en sak mellan honom och Gud.
Han kommer att få sitt straff här på jorden i form av fängelse sannolikt. Och så ska det vara.

Att öka hatet i världen vore att låta gärningsmannen ha lyckats. Det vägrar jag.
För att (fritt) citera en av ungdomarna på Utöya: "Om en persons hat kan åstadkomma så här mycket illa, tänk så mycket gott som alla andras kärlek kan skapa."
De närmast drabbade ber oss att fokusera på kärlek - inte på hat.

P-A Jonsson sa...

Till Lisbeth Beselin - privat kommentar (ej för publicering)

Hur i HELVETE kan du på andra bloggar anklaga mig för att vilja förlåta eller ha överseende med den noske massmördaren och terroristen? Hur kan du vräka ur dig något så fullständigt befängt och djupt kränkande i en sådan här situation?

Kan du ens föreställa dig det helvete som utspelade sig på Utöya? Och ändå ber de överlevande och de närmast anhöriga till de döda om att vi ska besinna oss och inte låta hatet ta över.

Du spelar gärmningsmannen rakt i händerna genom att välja hatet - det var EXAKT det han ville. Det har han skrivit svart på vitt.

Och att du smutskastar oss som är kapabla att hålla isär straffrätt och himmelsk nåd är djupt kränkande.

Du må ha vilken tro du vill - men i mina ögon är det mycket svårt att kalal sig kristen om man medvetet med öppna ögon väljer hatet som lösning.

Och när jag ändå är igång - din trovärdighet är NOLL.
Och egentligen så tycker jag bara synd om dig...

Så nu lär jag väl få samma behandling som en del andra - offentlig hudflängning av dig....

nya tant lila sa...

Det finns inget här som heter "privata kommentarer". Kommentarer är kommentarer och publiceras om jag anser att de är lämpliga för publicering!

P-A Jonsson sa...

Helt ok för mig.
Jag står för varenda ord.


Dock noterar jag att du själv blev upprörd när någon hade redogjort för privata samtal på en blogg.

Innebär det att du ger mig klartecken till att offentliggöra dina privata(?) meddelanden till mig?

nya tant lila sa...

Kommentarer kan jag inte se som privat korrespondens. Vill man korrespondera privat med mig finns min e-mail adress tillgänglig på infon om bloggen.
Mig veterligt har jag aldrig skickat några "privata" kommentarer. Jag publicerar det som jag anser vara relevant.