onsdag 6 december 2017

Trovärdighet!

Det finns två ord som jag gillar; ordet trovärdig och ordet ödmjukhet. Politiker tappar i tilltro om de inte är trovärdiga. Och präster tappar i min tilltro när de inte verkar ödmjuka. Jag tänkte på detta i söndags när jag såg TV-gudstjänsten. Tänk så många präster och annat kyrkfolk som verkar uppblåsta översittare! Men Livet brukar kunna ödmjuka människor!

Så har lille prins Gabriel alltså blivit döpt, och det har skrivits om klädseln på gästerna. Prinsessan Madeleine hade en klänning från Valentino för 56 000 kronor och en persiankappa, också från dem, för 82 000 kronor. Förhoppningsvis var det maken och inte svenska staten som betalade detta!

Vårt socialistiska statsministerpar var också på plats, frun iklädd rött. De verkar finna sig märkligt väl tillrätta i lyxen i de här sammanhangen, men Socialdemokratiska arbetarpartiet har kanske inte så mycket av sina gamla ränder kvar! Ja, partiet heter visst till och med bara Socialdemokraterna.
Och, som sagt, så illvrålade lille prinsen i åsynen av ansiktet på Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus. och f.d. biskop i Växjö stift, och, som sagt, så förstår jag honom. Det hade alltså jag också gjort! (min gamle ordförande när jag var rektor i Oskarshamn)

Det handlar om TROVÄRDIGHET och om ÖDMJUKHET! Två viktiga ord i livet!

Inga kommentarer: