måndag 4 december 2017

Sluta trakassera kungligheterna!

Prins Gabriel har döpts. Han gallskrek när han såg ärkebiskopen emeritus, A. Wejryd. Jag förstår honom. Det hade jag också  gjort! 
(A.Wejryd var en gång min ordförande när jag var rektor.)

Barnets mor, prinsessan Sofia, hade folkdräkt och var väldigt söt.
Det skulle hon inte ha haft, tyckte någon som recenserade bröllopet. Hon skulle ha lärt av kronprinsessan Victoria, som vet hur man klär sig. Ja, och så var det fel sorts musik.
Är det avundsjuka?

Idag var det prinsessan Madeleine som hade chockat Djurens rätt bland andra. Hon hade nämligen persianpäls. Mig chockade dennas pris; 82 000 kronor i  skattemedel! Men prinsessan Madeleine borde tydligen ha förstått att man inte klär sig i persian!

Jag hänger inte riktigt med. Har alla i det här landet blivit vegetarianer? Äter folk inte lamm? Jag trodde att detta var vanligt, inte minst vid påsk. Men det är kanske inte så illa att bli uppäten som att bli päls. Annars är det ju så att en päls har man mycket längre än en kotlett i munnen. Det borde alltså vara värre att dö för att bli mat!?
En av mina saliga mostrar hade persianpäls. Det ansågs väldigt fint på den tiden. Jag ärvde pälsen, som då var gammal, hängde den i förrådet och där föll den i småbitar av värmen under sommaren. Så blev det med den saken! Men den hade tjänat ut efter många år och värmt min flitiga moster  när hon gick till och från bussen varje dag tills hon var 72 år för att sköta sin blomsteraffär. Så nog gjorde de djuren nytta alltid.
Lever vi en annan sorts liv numera? Är vi inte längre köttätare? Har ingen av dem som protesterar läderskor, läderbyxor, läderjackor, eller väskor och plånböcker av läder. Vad är skillnaden?

1 kommentar:

LFL sa...

Veganrörelsens paradargument är att det numera finns fuskpälsar av syntetfiber. Tillsammans med alla andra plastprodukter, som hamnar i världshaven och finfördelas, håller detta på att bli den värsta miljökatastrofen någonsin. Vattenlevande djur, som fångas långt utanför kusterna har fullt med plastsörja i mag- tarmkanalen. Fortsätter detta kan allt liv i haven dö ut. Om man däremot lägger en naturpäls i naturen, kommer den att vara helt nedbruten till atomer inom några år. Det naturliga kretsloppet. Vegan- och miljörörelsen håller på att bli miljöns värsta fiende.