måndag 11 december 2017

I medieskugga

I går var det, som bekant, Nobelprisutdelning och fest. Jag följde det mesta i TV- sändningen. På Facebook hade jag sett att EBT var jättefin i en härlig, glittrande klänning. Men henne riktades inga kameror på. Man fick bara som hastigast se hennes rygg när hon dansade med sin man.
Idag delade jag inlägget med bilder på hennes klädsel på Facebook. Syns du och hörs du, så finns du, som bekant! Och är man inte synlig i offentliga rummet kanske detta bidrar till (de dåliga) opinionssiffrorna. SVT är ju knappast neutralt utan har en klar politisk agenda!
I övrigt säger placeringen vid bordet en hel del. Nog tror jag att Nobelpristagaren i litteratur hade haft mera utbyte av en placering vid Svenska Akademiens ständige sekreterare. Då hade han ju också fått bättre utrymme än han måste ha haft med Alice Bah Kunkes vidlyftiga klädsel. Tydligen hyllar Akademien mera politiker än gedigen akademisk kunskap. Och vad har kulturministern med Nobelpriset att göra?
 Jimmie Åkesson verkade fortfarande portad och mobbad i sammanhanget. De har väl noga undersökt övriga gästers politiska åsikter? Eller?

Inga kommentarer: