torsdag 21 april 2016

Vad får man/får man inte i politiken?

En lovande miljöpartist lämnar/hade fått lämna för att han inte vill ta kvinnor i hand. Detta anses kränkande. Jag förstår inte alls det tänkesättet. Är det konstigt att man inte vill ha fysisk kontakt när man inte ens tittar på kvinnor, de är ju inpackade i tyg ibland? Detta med den fysiska kontakten, eller bristen på kontakt, är kanske snarare respekt än kvinnoförakt. Så ser jag det, och jag förstår inte alls att detta har så stor betydelse.
Värre är det väl med denna puss- och kram mentalitet när man ska pussas och kramas och skickar pussar till okända kreti och pleti.
Detta borde man, tycker jag, opponera sig emot.

Och hur får man vara klädd i riksdagen? Hur ser Dinamarca ut när hon går med tröjor med kränkande text mot SD? Detta får man tydligen göra! Ur led är tiden!

Kommer osökt tänka på en elev på högstadiet som kom ifrån någon sorts muslimsk, religiös skola till oss. Hon var inpackad i tyger, fast ansiktet såg man. En duktig tjej, men från en annan kultur.
Det var i augusti månad och varmt. Våra elever hade tighta tröjor där brösten ibland hängde ut och korta shorts, som man inte kunde böja sig framåt i. En dag när eleven kom ut från vårt undervisningsrum stod en tjej och en kille och grovhånglade i korridoren utanför.
Hon var mycket sjukskriven i början. Det var nog mycket logiskt!

Vi lever i ett "mångkulturellt" samhälle.
På den svenska, liberala kulturens villkor! Visst är det så! 
Vilka seder kan vi begära att människor med andra religioner och traditioner ska ta över? Och hur ska vi visa respekt mot varandra?

I det här fallet med den muslimske mannen, som inte ville ta i hand, tycker jag att respektlösheten var att inte respektera detta! Nog kunde han ha varit politiker i alla fall! Visst är detta absurt! Och vad har det med jämställdhet att göra?

Inga kommentarer: