måndag 11 april 2016

Grönköpings nyhetstorka eller?

Ibland längtar jag tillbaka till storstäderna och undrar hur det är möjligt att uthärda den  Grönköpingsmentalitet som finns här ibland.
Någon  som kallade sig Svensson hade gett mig Dagens ros och Tummen upp i lokaltidningarna för mina insändare mot Pridefestivalens utformning. Jag uppfattade inte detta som något som kunde vara kränkande, utan att den som skrev tyckte som jag att det där vidlyftiga, ofta vulgära, manifesterandet var störande.
Men se RFSL hade uppfattat det helt annorlunda! De var KRÄNKTA och anklagade lokaltidningarna för att ha publicerat dessa i deras ögon kränkande inlägg.
Nu undrar jag om den som driver detta själv är lesbisk. Jag har inte uppfattat det så. Hur skulle det vara om jag gick ut och var enormt kränkt för att någon hade skrivit något om någon som egentligen inte hade något med mig personligen att göra. Samer till exempel! Kunde jag gå ut och vara kränkt för att man skrev något om samer? Märkligt! På något sätt har man ju stulit andras fråga.

Sedan upptäckte jag att det hade varit en intervju på Radio Blekinge också! De måste ha nyhetstorka på lokalradion och på insändarsidorna, för hur kan man annars ta in sådant här ?

Själv har jag idag begärt mitt utträde ur både Kristdemokraterna och Seniorförbundet. KD är liksom tio små negerpojkar här (oj, nu skrev jag neger!!! men så hette väl boken?) Den ene efter den andre lämnar. Kvar blir en liten klick...
Det känns bra nu, för maktkampen inom distriktet är olidlig. Och jag har fått mer än nog! Jag liksom andra partikamrater som gick före mig.

Inga kommentarer: