tisdag 12 april 2016

RFSL Blekinge kräver censur på lokaltidningarna

Idag kräver RFSL Blekinge censur på lokaltidningarna i Blekinge. Anledningen är att de hade publicerat en "Dagens ros" och "Tummen upp" för mina insändare om Pride. I vanlig ordning förvränger de det som stod och får det till att skribenten vill att de ska "gå in i garderoben", vilket det inte nämns ett ord om! Det talas om den högljudda gaykulturen, vilken jag också har kritiserat Pride för. Den som är missvisande för vanliga, samkönade par! Helt rätt alltså!
För att visa vad som var skrivet publicerar Sydöstran den där "Tummen upp" en gång till idag!!! Det gick visst inte att få censur!

Jag vet inte om det är "normalt" att vifta med flaggor för att tala om vilka man har sex med eller vilka man tycker att andra får ha sex med. Själv har jag aldrig kommit på den idén. Men det är kanske jag som är onormal?
Det har faktiskt hänt en hel del i samhället de senaste femton åren, men jag tror att detta är TROTS Pride, inte tack vare!
Vad är det man demonstrerar för idag? Man får gifta sig, adoptera barn, insemineras. De som vill får byta kön. Vad nu detta har med samkönade par att göra? De som har "bytt kön" får till och med ha kvar fortplantningsförmågan från det tidigare könet! På mig verkar det som om den här kampen är som när sossarna går ut och sjunger "Upp till kamp emot kvalen, sista striden det är, ty Internationalen..." En aning överspelat, så att säga.
Men ok det finns ju en del heterosexuella som har fått en spelplan att visa upp sig på i sin "godhet" genom att inbilla människor att man får älska vem man vill. Sedan när? Gäller det heterosexuella också?
Den dagen det inte hänger några Prideflaggor, den dagen har samhället accepterat jämlikheten. Det som sker nu är att man riskerar att bevara ojämlikheten och att peka ut några som avvikande, som behöver stöd. Ja, man har till och med kurser, som kallas HBTQ-certifieringar, för att visa att man kan uppträda rätt! Hur galen kan världen bli? Hur mycket tjänar RFSL (de står väl bakom?) på dem?
Är det bara min familj, släkt och mina vänner och bekanta som tycker som jag? Har alla andra i samhället en annan åsikt?

Borde man inte ha kurser för hur man uppträder mot tjockisar för att de inte ska känna sig kränkta? Tänk om tjocka kvinnor slapp alla konstiga kommentarer vid kaffeborden om den där lilla kakan som de magra inte borde äta för att inte bli tjocka! Jag vet. En gång slank och sedermera tilltjocknad har jag mött en helt ny värld!

Världen brinner, barn svälter och många riskerar livet på farliga färder för att komma bort från krig. Terrorhoten hänger över oss. Varje dag möter vi tiggande människor utanför våra butiker. Barn mobbas i skolorna.
Och RFSL kräver censur för en "Dagens ros", som inte faller dem i smaken!!!  När jag var socialist skulle jag ha talat om individualiserad pissborgerlighet! Numera inskränker jag mig till att konstatera futtigheten och löjligheten i detta!

Inga kommentarer: