torsdag 31 juli 2014

Att skylla på andra

Så har vi, debattörer på Bloggardag,  gett synpunkter på anonymiteten på bloggarna igen!
Jag vidhåller att man bör skriva sitt namn. Tänk om politiker skulle debattera anonymt! Anonym kl. 8.25, kl. 10.40 etcetera. Hur skulle det se ut?
Naturligtvis kan man skylla på än det ena än det andra och dramatisera med att man skulle förlora hela sin försörjning, sitt äktenskap och att det är därför man inte vågar visa vem man är.
Huvudskälet är naturligtvis ett annat. Man vill inte framstå i dålig dager själv. Visst, man kanske är pensionär. Men livet består av mer än yrkesliv.
När jag själv hade skrivit här på bloggen att jag var styrelseledamot i KD i Ronneby och i Kristdemokrater för en levande kyrka, hände det att någon tyckte att en som jag skulle ju inte få säga och tycka på det sättet med tanke på de uppdragen. Samma sak är det väl med logerna! Fast borde man inte vara sann och ärlig i de sammanhangen?
Det är skönt att slippa de stämplarna. KD lämnade jag tidigt i år, fast jag är kvar som vice ordförande i vår Seniorförening. Styrelseuppdraget för Kristdemokrater för en levande kyrka lämnade jag vid årsmötet eftersom det blev så jobbigt med styrelsemöten i Skåne. Det är ju inte alltid bra väglag!
Nu lämnar jag också min loge efter tjugo år. Allting har sin tid. Det är stressigt och jobbigt att köra två mil till kvällsmöten, och sedan börja jaga parkeringsplatser, och jag kan inte ställa upp på det tunga uppdrag de ville ha mig till. Alltså går jag.
Det är också befriande att slippa stämplar.
Jag har ett manus hos ett par förlag. Blir det publicering hade jag tänkt lämna uppdragen i vilket fall. Ännu vet jag inte.

Inga kommentarer: