söndag 19 maj 2013

Iskalla samhällsvindar

Jag blir lite beklämd när jag märker hur moralen har förändrats i vårt land. För det har den. Före den tid när stressade poliser rände runt med laddade pistoler, var det nog otänkbart att de skulle ha rätten att skjuta ihjäl sjuka människor. Men det har de tydligen nu. Och inte nog med att de har detta, fullt normala samhällsmedborgare anser att detta är okey. Så har ni någon psykiskt sjuk anhörig som blir våldsam, så ring absolut inte polisen för då riskerar ni dennes liv! Dessutom kommer den allmänna opinion att vara att det var helt okey att döda din släkting, sambo eller äkta hälft. Sedan kan några demonstrera emot detta. De kommer att betraktas som avvikande! Hemskt, anser jag!

Annat är också hemskt. Ett av de tyngst vägande skälen till att jag bytte från fp till kd var fp- feministernas iskalla abortsyn. Jag tror inte att man ska eller kan förbjuda fri abort. Men jag anser att gränsen bör sättas till 12:e veckan, precis som gränsen är i andra europeiska länder, också våra grannländer. Det finns länder som har 10:e veckan också. Varför ska vi ha världens mest liberala abortlagstiftning?
Hur vi har fått det är nog klart. Vi har säkert haft några högljudda, hårt drivande fp- feminister som har drivit på och som inte ser annat än kvinnan. Ett foster i 18:e veckan existerar inte för dem.

Med stor häpnad hörde jag en märklig reporter intervjua SD:s Jimmie Åkesson igår på radion. Abortfrågan är väl ingen fråga som de driver speciellt hårt, men hon sög på den karamellen och lät som om Sverigedemokraterna var landets mest kvinnofientliga parti på grund av deras förslag att sänka abortgränsen för att anpassa den till andra europeiska länder.
Jag är ingen anhängare till SD, men i den här frågan stöder jag dem till hundra procent, och önskar att mitt eget parti inte var så mjäkiga i abortfrågan. Så har det ju inte varit förr!

Intervjun var mycket oproffsig, men partiledaren klarade den bra, tycker jag. Reportrar ska akta sig för att göra sig löjliga!
Men denna kvinnliga reporters hållning är ytterligare ett bevis på de kalla vindar som sveper över samhället, där mjukhet och värnande om livet snart inte existerar.
När ska man legalt börja ta död på gamla eller sjuka som är till besvär? Kommer någon att ens höja på ögonbrynen då?

Inga kommentarer: