lördag 25 maj 2013

Ett samhälle i brand!

Man kan naturligtvis ha olika förklaringsmodeller till varför det har brunnit i de svenska förorterna på ett sätt att det har genljudit över världen. Bra är det naturligtvis inte!

Men en sak måste man väl ändå vara överens om. Det saknas en vi-känsla. Detta visar sig ju i att man förstör gemensam egendom. Inte heller finns det respekt för andras privata egendomar, vilket då visar sig i att man förstör sådan.

Det är bedrövligt! Motsättningarna mellan samhällets etablissemang och förorternas besvärliga ungdomsgrupper plus tillresande rötägg verkar vara total.

Att inte skapa och upprätthålla vi-känslor är farligt. Det är så konflikter och inbördeskrig uppstår. Så fort man markerar att man är i fight med andra tar man steget bort från den gemenskap som kan bygga ett positivt samhälle.

En del företrädare för politiska partier (säger inte vilka) bedriver sitt valarbete på att tala om hur dåliga andra är i stället för att tala om vad de själva vill. Även detta är strängar på samma lyra; splittringens instrument.
Det som brukar spelas av honom med hornen!

1 kommentar:

LFL sa...

Det är uppenbarligen ett ganska litet gäng på 25 - 50 maskerade unga kriminella män, som åker runt till invandrartäta områden och eldar upp invånarnas bilar. Vilket leder till mycket höga bilförsäkringspremier i just dessa områden. De huliganer som härjade i tre Örebro-stadsdelar natten till idag lyckades dock inte locka med sig ungdomar som bodde där. Föräldrarna hade väl lärt sig av vad som hänt i Stockholm och hållit sina glin inomhus. Polisen vet på ett ungefär varifrån huliganerna kommer. En av de gripna i Stockholm hade skjutits av polis i centrala Örebro för ett år sedan, när han försökte slå in skallen på en annan polis. Men huliganerna lyckades alltså inte locka med sig några Örebro-ungdomar i sina försök att utkräva hämnd för gripandet. Vi får se vad som händer i natt. Invånarna i de berörda stadsdelarna kommer att gå nattvakt. Kravallerna är inga spontana missnöjesyttringar, utan det är någon /några som försöker skapa en krigsliknande situation i förorterna för att bevisa något. Det kan vara höger- eller vänsterextremister med en politisk agenda, men även vanliga kriminella som vill hålla polisen sysselsatt med annat än att bekämpa den "normala" brottsligheten.