tisdag 17 november 2015

Vi läste Bamse för han var snäll

Vart  tog drömmen om det goda samhället vägen? Den drömmen som jag själv hade som ung socialdemokrat. Inom Socialdemokratiska kvinnoförbundet försökte vi visa på de goda modellerna. Vi läste Bamse för våra barn, för Bamse var snäll och en bra förebild för hur vi skulle vara mot varandra.
Den tiden ligger långt, långt tillbaka i mitt liv nu.

Fighter, uteslutningar, utestängningar och mobbning är det som jag mest tycker präglar vår samtid. Och på toppen av ondskan då dödandet av fullständigt oskyldiga människor som bara levde sitt vanliga liv.

Inom politiken verkar man sällan arbeta för samma mål inom samma parti. Vägen kantas av kampen om makten och karriärpolitikerna plöjer fram och fryser ut för att själva få makten eller få behålla den. Det är en mycket otäck utveckling!

Kanske är det allra värsta att se de manipulativa egoisterna klä sig i godhetens mantlar. Svenska kyrkan toppar dåliga arbetsmiljöer som jag har upplevt dem i mitt liv. Värre har jag svårt att tänka mig, även om den kommunala skolan i en kommun med många socialdemokratiska tjänstemän inte var mycket bättre, men dock bättre.

Jag vill tillbaka till den tid, då man läste Bamse- för han var snäll!



Inga kommentarer: