onsdag 4 november 2015

Tröttheten verkar sprida sig

För fem/sex år sedan var jag en intensiv debattör på D.S:s blogg, först den gamla och sedan den som finns nu. Bland dem jag debatterade med fanns också LFL, då under hans eget namn. Så småningom ledde detta till personlig kontakt, umgänge och förlovning. Ja, den historien känner många till.
Då och då ploppar LFL upp på prästens blogg fortfarande och jag också. Men på det stora hela verkar lusten att framträda där mattas av. Några seriösa debattörer finns kvar, avbrutna av totalt ovidkommande, fjantiga inlägg, som säkert tröttar de flesta. Inlägg som mera verkar vara tillkomna för att man ska säga något än för att man har något att säga i ämnet, lite småprovokativa fånigheter.

Varför låter D.S. detta fortsätta? Flera av oss har också råkat ut för halvhysteriska och osakliga utbrott från vederbörande, vilka säkert gör att fler än jag aktar sig för att bemöta.Kommentatorn ifråga håller ibland någon sorts räfst och rättarting med vad andra har skrivit i kommentarer för flera år sedan rörande henne. Det håller hon noga reda på! Riktigt pinsamt blir det när det gäller personer som håller på att dö eller kanske rent av redan är hädangångna.
Det verkar nu som om många av oss gamla debattörer har tröttnat.

Jag tycker inte att bloggar, som kyrkliga företrädare har, ska vara någon sorts lärobok. De bör behandla, och där bör det diskuteras, saker som de kommenterande känner till, då blir det intressant. Svar på konstiga frågor kan man ofta hitta på nätet. Och visst är det en fördel om det inte är tema med variationer, utan lite omväxling på debatterna!

BOD för sin egen kamp. Den håller i sig, då och då fortfarande avbruten av HH som skriver på avslöjande, utländsk skrivmaskin under olika signaturer. Ack ja! Inget nytt sker under solen! Verkligen inte! En del människor framlever en stor del av sitt liv undercover. Att de bara orkar!



Inga kommentarer: