söndag 29 november 2015

Historien om den lilla svarta börsen

Är det så för dig också att allt hakar upp sig ibland? Så var det för mig vid lunchtid idag.Jag hade bestämt att köra till Tingsryd för att på deras julmarknad få mitt exemplar av Gåspennan, Tingsryds skrivarklubbs årliga tidskrift, som jag medverkar i detta år igen. De senaste två åren avstod jag från medverkan.

Då jag alltid brukar ha kronor i bilen för parkering, men hade tömt börsen där för att ge till en manlig tiggare som vänligt hade hjälpt mig in med en mikro i bilen, tog jag fram en annan börs. Den hade jag alltid förr i bilen, men den hade varit försvunnen lång tid, tills jag hittade den under några kläder på strykbrädan.Jo, de hade legat där ett tag.

Nu fanns den i sovrummet, och jag fyllde den med enkronor. Men när jag skulle köra kunde jag inte hitta den. Jag tror att jag letade i fyrtiofem minuter innan jag skulle hämta en annan sak i vardagsrummet och hittade den där på en stol. Jag hade lagt den där medan jag bar ut koppar till disken.

Skönt, då kunde jag åka. Jag tog fram en svart väska i ormimitation och tog två påsar med avfall och kastade dem i soptunnan på vägen. Halvvägs till Tingsryd upptäckte jag dels att jag saknade den svarta väskan och dels att jag inte hade börsen med, den som jag hade letat efter så länge.
Nu vände jag givetvis inte tillbaka för detta, utan fortsatte. 
Parkeringen var gratis!

Börsen låg inte på matrumsbordet, som jag hade trott när jag kom hem. Kunde jag ha kastat den?
Jo, där under avfallet i den bruna soptunnan låg den.

Men nu hade jag fått Gåspennan och köpt ett par extra ex. för att ge bort. Och inte hade jag behövt en enda krona till parkeringen.



Inga kommentarer: