lördag 21 november 2015

Gud bevare oss för "religiösa" sammanhang!

Det börjar väl bli tydligare och tydligare för flera av oss hur farliga religioner kan vara. Man hittar på många håll olika former av dödande långt utan för extremkretsarna. Svenska kyrkan fryser ut, stänger ute och avpolletterar. Det är de utmärkta på. Tyvärr ser jag samma tendens i det politiska parti jag tillhör, i vart fall genom att man på distriktsnivå försöker frysa ut så att människor själva går. Kanske är det inte alls bra att ha kyrkliga företrädare på framträdande poster i ett politiskt parti. Risken är ju uppenbar att de tar med sig en destruktiv kultur från sina yrkessammanhang.
Man ska nog hålla isär saker. Det gäller att välja rätt företrädare om inte hela sammanhanget ska stämplas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vet ej men är det samma person som finns idag hos KD i Blekinge som tog sig rätten att bråka med en saklig kvinnlig toppkandidat hos M innan hon bytte parti är det förstås tungt. Där blev det visst också bråk om jag minns rätt. Det är farligt med maktmänniskor både i kyrkan och i politiken.

Karlshamn


nya tant lila sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
nya tant lila sa...

Ja, tyvärr det är samma. Jag tror att hon och maken gräver partiets grav i Blekinge. Vi får se vad som händer!Jag har begärt utträde ur KD nu igen. Det är andra gången, så jag har verkligen försökt.
Men jag är kvar i Seniorförbundet.

Anonym sa...

Förstår inte att de som lyfter fram dylika personer inte ser vad det är för begär som döljer sig bakom ivern.
Visst är det hon som ville ha skoluniform? Vad är det mer för udda förslag hon lyfter fram?
Karlshamn

nya tant lila sa...

Nu ska hon lägga ner Sunnadalsskolan!!!