onsdag 19 augusti 2015

Skrämmande och roligt

Idag är det så roligt - och skrämmande- på Bloggardag att jag var tvungen att kommentera.
Blogginnehavaren har lagt ut ett fingerat biskopsbrev, och folk tror att det är autentiskt! Helt otroligt! Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta. Visst är det också pinsamt!
Om jag ska skratta eller gråta vet jag inte heller när jag läser inlägg från folk som jag känner väl och vet mycket om. Hur förhåller man sig till en förljugen värld?

Naturligtvis är det ytterst anmärkningsvärt att man kan dupera människor hur som helst. Det började ju redan när han gjorde blogguppehåll, och det framstod som om han gjorde detta på grund av några av oss som hade kommenterat. Hur kunde någon inbilla sig att vi skulle vara så betydelsefulla och intressanta att detta var orsaken? Det trodde jag så klart inte en sekund. Och det visade sig ju så småningom att det var helt andra saker, kopplade till domkapitel och anmälningar. Så klart!


I ett samhälle där människor inte kritiskt kan granska det de läser är risken överhängande att folk blir ytterst lättmanipulerade! Detta är givetvis farligt för demokratin!

Och man ska vara otroligt dåligt bevandrad i kyrklig kultur om man inbillar sig att en biskop i sitt ämbete skulle kunna skriva och uttrycka sig så! Så går det inte till!

Inga kommentarer: