lördag 15 augusti 2015

Nu går vi bakåt för att gå framåt

Det är väl klart att det kan te sig lite löjligt att man på ett riksting i ett politiskt parti ska diskutera gällande lagstiftning som partistyrelsen inom KD nu kommer att föreslå rikstinget vad gäller homosexuellas rätt att ansöka om adoption.
De har ju redan den rätten, men få adoptioner görs, förmodligen beroende på att man vet hur man gör barn, även om man är homosexuell och skaffar sina barn på naturlig väg så att säga.

Nu handlar det vid adoptioner alltid om rätten att ansöka om adoption. Detta borde väl alla människor ha!? Å andra sidan är det givetvis viktigt att man prövar föräldrarnas lämplighet ordentligt. 
Sedan får man ju vara tacksam över att inte alla par som får egna barn prövas, för då skulle det kanske inte bli så många barn. Och så stabila är väl knappast relationer över lag med tanke på alla skilsmässor och nya partners som kommer in i bilden. Kanske skulle man börja räkna hur många mammor och pappor ett barn har under sitt liv!
När det gäller adoptioner tycker jag att det är fantastiskt att människor betalar stora pengar för att adoptera ett barn vars anlag man ju knappast kan ha en susning om. Ett barn som kanske i tonåren kommer att göra allt för att få tag på sina biologiska föräldrar eller i vart fall  sin mor, dessutom. Detta skulle jag nog fundera många gånger över!

Ja, det finns många uppfattningar i ett konservativt parti som KD. Men en sak är väl säker, man kan inte vara trovärdig genom att utesluta. 
Det är också olyckligt att man blandar ihop Svenska kyrkan och KD, tycker jag, speciellt när det finns präster som inte riktigt kan handskas med sin Bibel, utan till och med blandar in Sodom och Gomorra när två oskyldiga tjejer i tjugoårsåldern ska gifta sig.
Sådant trams vinner nog varken kyrkan eller KD på! Man behöver väl inte var tossig för att man betraktar sig som religiös!

Inga kommentarer: