tisdag 18 augusti 2015

De gudafrånvända

Efter att i många år ha debatterat på f.d. ölandsprästens blogg känns det plötsligt omöjligt för mig att delta i diskussionerna där.

Jag ser nämligen något som får mig att rygga. Innehållet och kommentarerna känns främmande för en kristen tro - inte bara för min personliga tro. De känns snarast gudafrånvända med en skrämmande bokstavstolkning, som gör Bibelns budskap totalt förvridet.

Det känns som om man snurrar och snurrar i bibelcitat utan att greppa innehållet, så som elever med vissa bokstavskombinationer gör. De kan läsa vad som står, men förstår inte helheten och den viktiga essensen.

Denna kan man givetvis förstå oavsett vilken politisk färg man har! Att påstå att vissa politiker inte kan vara kristna är ju enbart dravel!

Blogginnehavaren hade inte fått celebrera mässan  på 22 månader, skrev han i sin blogg, när han nyligen fick den äran att återvända till Öland för ett sådant uppdrag och att viga där.
Borde inte detta avståndstagande från en känd predikant mana till eftertanke? Människor är kanske inte så imponerade av all galla som spys ut! Det går kanske inte att jämföra kyrkomedlemmarnas uppfattning med den lilla fan cluben, där många redan har lämnat Svenska kyrkan för andra samfund. 

Inga kommentarer: